6 grudnia uczniowie klas IV, V i VI z naszej szkoły mieli okazję wziąć udział w ciekawych warsztatach kulinarnych. Warsztaty sporządzania zdrowych potraw po raz pierwszy odbyły się w naszej szkole. Uczniowie gotowali razem z Panią Weronika Szumlak, specjalistą ds. żywienia z Poradni żywieniowo-dietetycznej BĄDŹ ZDRÓW! Dzieci podzielone na grupy wykonywały zdrowe potrawy, wśród których znalazły się: owsiane placuszki, zdrowe gofry, spaghetti z cukinią, krem czekoladowy, ciasteczka z owoców i jogurtu, hummus z suszonymi pomidorami oraz domowy paprykarz. Uczniowie mieszali, miksowali, obierali i kroili warzywa, smażyli oraz przyprawiali. Zabawy przy tym było co niemiara, a efekt końcowy okazał się niesamowity. Wszystko to, co udało się przyrządzić na warsztatach było zupełnie zdrowe i bardzo pyszne! Warsztaty zdrowego gotowania z całą pewnością przyczyniły się do wzmocnienia prozdrowotnych postaw u dzieci. Uczestnicy warsztatów poszerzyli swoją wiedzę dotyczącą prawidłowego żywienia i ogólnie pojętego zdrowego stylu życia.